Phenianul denunta adoptarea de sanctiuni de catre UE: Reprezinta un ''mod de gandire psihotic''

2 săptămâni in urmă 1

Coreea de Nord a calificat marti drept "provocare politica demna de dispret" si consecinta "a unui mod de gandire psihotic" sanctiunile impuse in aceasta saptamana de Uniunea Europeana unor inalti oficiali de la Phenian pentru incalcari ale drepturilor omului, relateaza AFP.

Cei 27 de membri ai Consiliului European au anuntat sanctiuni impotriva a 12 persoane si patru entitati juridice prezente in sase tari, intre care China, Rusia si Coreea de Nord, pentru incalcari ale drepturilor omului.

Decizia a starnit nemultumirea Beijingului si a declansat un conflict diplomatic intre China, principalul sustinator al Coreii de Nord, si tarile membre ale Uniunii Europene.

Un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe din Coreea de Nord a denuntat masurile, spunand ca ele sunt "instrumente politice funeste" declansate de "inconsistenta inveterata a UE asociata unui mod de gandire psihotic".

Sanctiunile se inscriu in cadrul unei politici ostile fata de Coreea de Nord si constituie "o provocare politica demna de dispret", a precizat purtatorul de cuvant intr-un comunicat intitulat "actul inutil nu va atrage decat dezonoare si rusine" si publicat marti de agentia oficiala de presa KCNA.

Printre tintele vizate de aceste sanctiuni europene se numara ministrul nord-coreean insarcinat cu securitatea statului, Jong Kyong Thaek, ministrul securitatii publice, Ri Yong Gil, si biroul procurorului general central.

Conform Monitorului Oficial al UE, ei sunt responsabili de "incalcari grave ale drepturilor omului", printre care tortura, executii arbitrare, munca fortata generalizata si violente sexuale comise asupra femeilor.

Coreea de Nord, detinatoare de arme nucleare, este de asemenea acuzata de ONU de incalcari "sistematice, generalizate si flagrante" ale drepturilor omului, inclusiv tortura si executii extrajudiciare.

Phenianul respinge aceste acuzatii si spune ca protejeaza si promoveaza "adevaratele drepturi ale omului" si califica drept propaganda antiregim acuzatiile de incalcari ale drepturilor omului din partea comunitatii internationale.

CITESTE SI:

Medic-sef la urgente, despre consecintele sinistre ale "miracolului Flavia Grosan": "Pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea la UPU"INTERVIU Psihiatrul Eugen Hriscu: "Traim un tsunami de afectiuni psihiatrice si psihologice. La Ministerul Sanatatii nu avem nici o initiativa"Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"Momente groaznice. Fosta iubita a lui Piturca, Vica Blochina, a lesinat la volan si a produs un accident
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă