Pfizer a oprit transportul a peste 700.000 de vaccinuri COVID către Israel, după ce țara nu a plătit dozele

1 lună in urmă 9

Compania farmaceutică Pfizer a oprit, duminică, livrările de vaccinuri anti-COVID în Israel, pe motiv că țara nu a plătit ultimele 2,5 milioane de doze expediate acolo, informează Insider.com.

O tranșă de 700.000 de doze de vaccinuri Pfizer urma să ajungă sâmbătă în țară dar a fost oprită de companie. Transportul a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, până la efectuarea plății.

Reprezentanții companiei au că sunt îngrijorați de faptul că guvernul în tranziție al Israelului nu va face plata și ar putea să profite astfel de companie, potrivit Insider.com.

Aceștia au declarat că nu înțeleg cum o asemenea situație poate avea loc într-o țară organizată. Potrivit postului Army Radio, oficialii Pfizer au numit Israelul „o republică bananieră”.

Guvernul Netanyahu a lansat o campanie de vaccinare în masă după ce a plătit primele 10 milioane de vaccinuri, dar aprovizionarea a început să se reducă în februarie.

Israelul, cu o populaţie în jur de 9 milioane de locuitori, a demarat la 19 decembrie una din cele mai de succes campanii de vaccinare de până acum. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit grav a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, la fel şi bilanţul cazurilor noi de infectare.

Aproape 5,27 milioane de israelieni peste 16 ani au primit o primă doză de vaccin, în timp ce 4,84 milioane de oameni au făcut și cea de-a doua doză.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă