Petrolul și-a luat portar cotat la 600.000 de euro

1 săptămână in urmă 16

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022, 13:30 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 13:36

Petrolul Ploiești, ocupanta poziției a patra în SuperLiga, l-a transferat pe Andreas Leitner (28 de ani), un portar cu 213 apariții în Osterreich Bundesliga (Bundesliga Austriacă).

„Lupii galbeni” au anunțat, pe site-ul oficial al clubului, transferul portarului austriac Andreas Leitner, în vârstă de 28 de ani: „Formația noastră continuă să-și consolideze lotul de jucători, ultimul venit în tabăra „lupilor” fiind portarul austriac Andreas Leitner (28 ani, 1.84). Acesta a semnat, astăzi, un acord cu FC Petrolul Ploiești, angajamentul urmând să se întindă până la finalul sezonului 2023-2024”.

Andreas Leitner transferat de Petrolul

Austriacul a povestit pentru site-ul oficial al Petrolului cum a ajuns în Liga 1: „Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs. Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”.

Leitner are în CV echipe precum Austria Viena și Admira Wacker

Goalkeeper-ul născut la Leoben și-a făcut junioratul la Breitenau, de unde a plecat în iulie 2007 la Sturm Graz, formație la care a evoluat pentru echipa a doua a clubului. După numai junătate de an a revenit la Breitenau.

A părăsit din nou gruparea care l-a format în iulie 2008, ajungând la Austria Viena, unde a evoluat tot la nivel de juniori.

În iulie 2009 a ajuns la Admira Wacker, pentru care a jucat, inițial, la echipele U19 și U21 ale clubului. A debutat în tricoul echipei mari a „orășenilor din sud” în sezonul 2011-2012. Între iulie 2015 și iulie 2016 a fost împrumutat la Austria Klagenfurt, pentru care a bifat 5 apariții.

A plecat de la Admira Wacker în vara acestui an, după ce echipa a retrogradat în eșalonul secund. Are 226 de meciuri jucate pentru Admira.

Andreas Leitner a evoluat pentru toate naționalele de juniori ale Austriei, fără să bifeze însă niciun minut în tricoul selecționatei de seniori.

Goalkeeper-ul numărul 1 la Petrolul este Octavian Vâlceanu (25 de ani). În lotul „lupilor” mai este pe acest post și Raul Avram (29). 

600.000 de euroeste cota de piață a lui Andreas Leitner, potrivit transfermarkt.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă