„Petrică din Ardeal”, al treilea baschetbalist american naturalizat pentru naționala României! Patrick Richard are 31 de ani și voia să se lase din cauza accidentărilor

1 lună in urmă 1

Baschetbalistul american Patrick Richard a semnat actele și a devenit oficial cetățean român. Asta după ce decizia privind dobândirea cetățeniei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Momentul în care jucătorul, poreclit „Petrică din Ardeal” a depus jurământul pentru dobândirea cetățeniei a fost publicat de către FR de Baschet pe contul oficial de instagram.

Procedura de obținere a cetățeniei a fost inițiată Ministerul Tineretului și Sportului, iar aceasta, cetățenia, a fost acordată la cerere, în baza art. 8 indice 2 din Legea Cetățeniei.

„Petrică din Ardeal”, al treilea baschetbalist american naturalizat pentru naționala României! Patrick Richard are 31 de ani și voia să se lase din cauza accidentărilor

Baschetbalistul american este dorit cu insistență de selecționerul primei reprezentative de baschet a României să evolueze pentru țara noastră. Echipa națională a României are deja doi jucători naturalizați, pe Giordan Watson și Kris Richard.

Patrick Richard a devenit astfel al treilea american naturalizat de FRB pentru echipa masculină, după Giordan Watson și Kris Richard. Interesant că toți trei joacă pe poziții de fundași/guards și au cel puțin 31 de ani.

Baschetbalistul este unul dintre cei mai spectaculoși jucători din România și unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi ai echipei clujene și a fost protagonistul unei serii de videoclipuri amuzante – „Petrică în Ardeal”.

Patrick Richard a devenit un jucător extrem de important pentru U-BT Cluj. În sezonul precedent a adunat medii de 17,1 puncte, cu 4,1 recuperări și 4,1 pase decisive în 18 partide. În actuala stagiune, Richard a evoluat cu patru minute mai puțin pe meci (26), dar tot a adunat medii de 13,3 puncte, 4,9 recuperări și 4,7 pase decisive, scrie site-ul baschet.ro

The post „Petrică din Ardeal”, al treilea baschetbalist american naturalizat pentru naționala României! Patrick Richard are 31 de ani și voia să se lase din cauza accidentărilor appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă