Petreceri de Halloween cu sute de participanţi în cluburi din Bucureşti în plină pandemie. Amenzi de zeci de mii de lei date de poliţişti

3 săptămâni in urmă 44

Petreceri de Halloween cu sute de participanţi în cluburi din Bucureşti, oprite de poliţişti. Potrivit Poliţiei Capitalei, la data de 30 octombrie, în jurul orei 18.15, polițiști din cadrul Secției 1, au intervenit la un club din sectorul 1, unde avea loc o petrecere de Halloween cu aproximativ 200 persoane.

Polițiștii au verificat certificatele digitale nefiind constatate nereguli şi au fost aplicate două sancțiuni contravenționale operatorului economic în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi: Familia Măruță, costumată în familia Addams de Halloween 2021. Imaginile cu Andra întruchipând-o pe Morticia Addams au devenit virale – VIDEO

De asemenea, o altă petrecere de Halloween a fost descoperită de polițiștii bucureșteni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1:00, într-un alt club din sectorul 1.

În interior au fost descoperite aproximativ 200 de persoane, care au fost verificate cu privire la certificatul verde, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei pentru lipsa declarației și pentru nepurtarea măștii.

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă de 20.000 de lei pentru desfășurarea activității cu publicul după ora 21.00 și pentru desfășurarea activității de tip club.

Citeşte şi: Tradiții de Halloween 2021. Superstițiile și legendele care îți vor da fiori. Ce e bine să faci în noaptea când „cerurile se deschid”

Tot sâmbătă, polițiștii Capitalei au continuat activitățile de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul verificărilor, au fost legitimate și consiliate 735 de persoane, fiind verificată existența certificatului verde (verificare QR), în locațiile în care este necesar.

Au fost constatate și aplicate 450 de sancțiuni contravenționale, avertismente și amenzi de peste 105.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite și două dosare penale pentru săvâșirea infracțiunii de uz de fals, după ce două persoane au prezentat certificatele altor persoane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă