”Petrea? Hai, domnule, stați cuminte!” FCSB, ”jucăria” de milioane a lui Gigi Becali: ”Face ce vrea la echipă”

1 lună in urmă 3

UCL: Juventus - Porto, marți, 22:00, Digi Sport 1

UCL: Borussia Dortmund - Sevilla, 22:00, marți, Digi Sport 2

Finanțatorul-antrenor al ”roș-albaștrilor” traversează ”un sezon bun”, în condițiile în care echipa sa este lider în Liga 1, la egalitate de puncte cu campioana CFR Cluj.

Porumboiu, despre Gigi Becali: ”E jucăria lui, face ce vrea la echipă!”

Adrian Porumboiu (70 de ani), fost patron la FC Vaslui, îl cunoaște foarte bine pe Becali și e convins că tehnicianul Toni Petrea nu are niciun cuvânt de spus în tactica formației sale.

”L-ați numi geniu tactic? Eu nu am cum. E treaba lui, e jucăria lui. Face ce vrea la echipă. Pot eu să mă iau de Gigi că se bagă la echipă? Toni Petrea? Hai, domnule, stați cuminte! Nu pot să mă iau de Gigi pentru că același comportament îl aveam și eu.

Ar fi o impostură să mă iau de el. Nu aș fi cel mai în măsură să spun că nu m-am amestecat sau că nu am intervenit la echipă”, a declarat Porumboiu, potrivit GSP.ro.

Fostul conducător de la Vaslui a explicat că implicarea patronilor din România la echipele pe care le au este ca un soi de viciu, la care pur și simplu nu pot să renunțe.

Porumboiu și-a amintit că singurul antrenor care l-a făcut să stea deoparte a fost Gabi Balint, actualul expert Digi Sport, care a pregătit-o pe FC Vaslui în 2013.

”E treaba lui Gigi, face echipa cum o gândește. Probabil că nu are momente să se certe că a făcut treaba asta. Eu am avut de vreo două ori. M-am lăsat doar pentru o etapă. Etapa următoare m-am apucat din nou. Treaba e cine acceptă. Gabi Balint mi-a spus de la început că nu acceptă. Și am fost de acord”, a mai zis Adrian Porumboiu.

”Faci Ce Spune Becali” și singurul antrenor de la FCSB care ”îl păcălea” pe patron

Gigi Becali a recunoscut în numeroase rânduri că el hotărăște echipa de start și totodată face modificările în timpul partidelor. De altfel, omul de afaceri a spus că formația sa este ”Faci Ce Spune Becali”, lucru care se aplică atât jucătorilor, cât și celorlalți angajați.

”Eu sunt Becali. Așa se face la mine. Cine vine să lucreze cu mine să știe. Așa se lucrează cu mine. Eu zic, tu faci. Nu vrei, aia e. La mine e o companie mai conservatoare, nu modernă. E FCSB, adică Faci Ce Spune Becali. Sunt dictator”, declara patronul, la Digi Sport, în contextul în care jucătorii Anamariei Prodan și-au rupt contractele cu agenta, după scandalul mutării lui Dennis Man la Parma.

De-a lungul anilor, doar Cosmin Olăroiu reușea să-l ”păcălească” pe Gigi Becali, astfel încât antrenorul să-și poată impune ideile. 

”Nașul (n.r. Gigi Becali) spunea despre un jucător că poate să dea gol, Oli îl aproba, apoi a doua zi îl suna și îi spunea că nu mai poate să joace pentru că i-a băgat Rădoi alunecare la antrenament și i-a umflat glezna. Acum nu mai merge așa”, povestea actualul selecționer, în iulie 2020.

Etichete: adrian porumboiu , gigi becali , cosmin olaroiu , fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă