Petr Kellner, patronul ProTV, a murit într-un accident la heliski

2 săptămâni in urmă 4

Articol de GSP - Publicat luni, 29 martie 2021, 10:15 / Actualizat luni, 29 martie 2021 10:33

Miliardarul ceh Petr Kellner (56 de ani), deținătorul fondului de investiții care are și postul ProTV în portofoliu, a murit într-un accident de elicopter în Alaska. Tragedia a avut loc pe 27 martie, dar vestea decesului a fost anunțată abia în această dimineață, în New York Times.

Kellner, devenit patronul ProTV în octombrie 2020, după o tranzacție de 2,1 miliarde de dolari, și-a pierdut viața alături de alte patru persoane într-un accident în apropiere de ghețarul Knick din statul american.

Aceștia se aflau acolo în vacanță pentru a practica heliski, un sport ce presupune urcarea pe un munte cu un elicopter special și coborârea pe schiuri pe pârtii aflate la mare înălțime. Acest sport este renumit pentru riscurile sale, dar și pentru costul de aproximativ 15.000 de dolari de persoană,  anunță New York Times. 

O singură persoană a supraviețuit accidentului și se află în stare stabilă, la spital. 

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia

Potrivit Forbes, Kellner avea o avere de 17,5 miliarde de dolari și era cel mai bogat om din Cehia. Acesta și-a început afecerile în 1990, după ce a creat un fond de investiții, prin care controlat cea mai mare companie de asigurări din țara natală.  Compania sa mai deține companii din telecomunicații, imobiliare, agricultură, inginerie și construcții de mijloace de transport în comun, metalurgie și domeniul bancar.

Acesta era căsătorit și avea patru copii.

Citește și: 

Din Italia, Mario Iorgulescu reclamă la CCR că i se încalcă drepturi în procesul de omor! Ce acuză

Playtech: Sonia Trifan a divulgat SECRETUL Corneliei Catanga, la înmormântarea ei. Ce avere avea, de fapt, artista EXCLUSIV


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă