Pete pe fețele de masă? Ingredientele din bucătărie care le vor face ca noi, imediat!

1 săptămână in urmă 4

Te confrunți cu pete pe fețele de masă, acum că sărbătorile de iarnă s-au sfârșit? Nu e panică, întrucât anumite ingrediente din bucătărie le vor face ca și noi rapid. Atât fețele de masă, cât și husele de scaune pot fi salvate cu aceste ingrediente naturale, fără a fi nevoie să investești bani mulți în produse de curățat chimice.

Ingredientele din bucătărie care vor face fețele de masă să arate ca noi

Dacă te confrunți cu pete pe fețele de masă sau pe husele scaunelor de la bucătărie, apelează cu încredere la dulapul din bucătărie, ca să găsești ceea ce ai nevoie pentru amestecuri puternice care te vor ajuta să elimini orice fel de pată pentru fețele de masă.

Spre exemplu, un ingredient foarte util este chiar amidonul de porumb. El te ajută, imediat după apariția unei pete. Atunci când ți se pătează fața de masă cu grăsime, poți pune imediat niște amidon de porumb pentru a absorbi pata. Se lasă apoi amidonul să se odihnească, se îndepărtează și se spală fața de masă sau husa, ca de obicei.

De asemenea, o altă modalitate este de a înmuia fața de masă într-un vas cu apă clocotită și să o lași puțin acolo. Apoi, se spală iar, cu apă fierbinte, și se pune la uscat.

Un alt ingredient care mai vine în ajutor în cazul unei astfel de pete este bicarbonatul de sodiu. Într-o găleată cu apă fierbinte se pune fața de masă și se adaugă și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Se lasă la odihnit câteva ore, după care se spală, ca de obicei.

Se adaugă apoi suc de lămâie pe pată și se lasă la odihnit. Se clătește cu apă minerală, după care se spală ca de obicei. Pata de grăsime va fi deja istorie!

Trucuri cu amidon de porumb

Amidonul de porumb mai are și alte întrebuințări. El se folosește, spre exemplu, pentru a îngroșa sosurile precum făina, dar are mult mai puține calorii. Amidonul mai poate și să curețe covoarele pătate cu grăsime. Se presară un strat generos de amidon de porumb peste pete și se lasă să acționeze un sfert de oră, după care se aspiră covorul ca de obicei.

Acest amidon de porumb te mai poate scăpa și de petele de cerneală. Tot ce trebuie să faci este să amesteci linguriță de amidon cu puțin lapte dulce și să tamponezi petele de cerneală de pe haine sau de pe covoare. Se lasă să se usuce pasta, după care se curăță cu o perie uscată resturile de amidon.

The post Pete pe fețele de masă? Ingredientele din bucătărie care le vor face ca noi, imediat! appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă