Peste UN SFERT din elevi au vrut să se sinucidă în timpul pandemiei. Ce țară a raportat datele-ȘOC

4 săptămâni in urmă 12

Date alarmante privind intenția de suicid în rândul elevilor sud-coreeni Date alarmante privind intenția de suicid în rândul elevilor sud-coreeni

Date cutremurătoare din Coreea de Sud, una dintre cele mai prospere țări asiatice! Anul trecut, aproape unul din trei elevi de gimnaziu și liceu a avut gânduri suicidare, principalele motive fiind presiunea școlară și anxietatea legată de viitor.

LUNI, 19 APRILIE 2021, 13:19

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Sondajul, realizat de Institutul naţional pentru politica pentru tineret, a fost făcut public luni. Ancheta şi-a propus să analizeze aplicarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, ratificată de guvernul de la Seul în 1991.

La sondaj au participart 5.669 de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal (în care sunt incluşi copiii cu vârste între 12 şi 19 ani, n.red.). 27% dintre cei chestionați au afirmat că s-au gândit să își ia viața în 2020, după declanșarea pandemiei. 
Principalul motiv invocat de aceștia au fost problemele școlare, precum notele şi presiunea educaţională (39,8%). Alte motive menționate au fost anxietatea legată de viitor şi carieră (25,5%), conflictele în familie (16%), conflictele cu colegii (4,8%) şi dificultăţile de ordin economic (1,7%).

Procentul celor cu gânduri suicidare diferă ușor în funcţie de nivelul economic al familiei de provenienţă: 43,6% în rândul celor din eşalonul superior, față 39,3% printre cei din eşalonul de mijloc şi 29,3% în cazul celor din eşalonul inferior.

În sondaj au fost incluşi şi 2.954 de elevi de şcoală elementară (în Coreea de Sud, aceasta cuprinde clasele I-VI, n.red.) din clasele IV-VI.

Din totalul celor 8.623 de elevi, 27% au spus că s-au simţit trişti sau deprimaţi fără un motiv anume în ultimul an, iar 23,6% au afirmat că au simţit dorinţa să renunţe la şcoală, potrivit Agerpres. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă