Peste un milion de dolari pentru sportiva care a luat primul aur olimpic din istoria statului Filipine

2 luni in urmă 37


Halterofila Hidilyn Diaz va fi răsplătită cu un cec în valoare de 810.000 de dolari, o casă și terenuri, evaluate la 360.000 de dolari, după ce a reușit să obțină prima medalie de aur olimpic din istoria statului Filipine, relatează GSP.


Spre comparație, un sportiv român medaliat cu aur primește un premiu de 125.000 de dolari. Cele mai mari sume sunt oferite de Singapore și Indonezia - 757.000 de dolari.


Premiile primite de halterofila filipineză sunt oferite de la autoritățile guvernamentale și locale, alături de o serie de sponsori. Pe lângă casă, ea va mai primi și terenuri, în diferite zone rezidențiale din țară, dar și alte beneficii.


În plus, o companie aeriană i-a promis că aceasta va zbura gratis toată viața, în timp ce altă companie îi oferă anual 80.000 de mile, cu care își poate achiziționa bilete.


Aceste beneficii sunt doar pentru început, întrucât averea poate crește până la două milioane de dolari prin intermediul sponsorilor.


„Credeți-mă, văd că se va întâmpla asta. Poate strânge peste 100 de milioane de pesos filipinezi (nr. 2 milioane de dolari). Va fi foarte bogată! Fără nicio îndoială. Este prima medaliată cu aur din istoria Filipinelor și toate companiile vor dori să pună mână pe ea”, a declarat Joey Concepcion, reprezentantul unui ONG, pentru CNN Filipine. 


Hidilyn Diaz a revenit miercuri în Filipine, urmând să primească Medalia Prezidențială de Merit. Angajată a forțelor aeriene din Filipine, sergentul Hidilyn Diaz a locuit în ultima perioadă în exil, în Malaiezia, din cauza pandemiei de coronavirus.


Diaz a obținut medalia de aur la categoria 55 kilograme a probei de haltere.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă