Peste un an se dă startul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar! Ce echipe sunt calificate și care sunt marile controverse

1 săptămână in urmă 22

Duminica, 21 Noiembrie 2021, ora 23:01

88 citiri

Cupa Mondială de fotbal din Qatar va debuta peste fix un an, pe 21 noiembrie 2022.

Este prima Cupă Mondială care are loc în timpul iernii, din cauza temperaturilor ridicate. Va începe pe 21 noiembrie cu un meci al țării gazdă și se va încheia pe 18 decembrie, cu o săptămână înainte de Crăciun.

Încă de la desemnarea Qatarului drept țară gazdă a Cupei Mondiale din 2022 au fost multe semne de întrebare, iar curând au apărut și acuzații de corupție în privința acestei alegeri.

O televiziune de stat din Qatar, beIN Sport, ar fi plătit celor de la FIFA 400 de milioane de dolari pentru drepturi de televizare, cu trei săptămâni înainte de desemnarea țării gazdă. În contract ar fi fost și o clauză că încă 100 de milioane vor ajunge la FIFA dacă Qatarul câștigă.

De asemenea, guvernul din Qatar ar fi oferit FIFA încă 480 de milioane de dolari. Acuzațiile sunt încă investigate.

Apoi, a fost marea problemă a muncitorilor care și-au pierdut viața pe șantierele din Qatar. 38 de persoane au murit în accidente de muncă, spun datele oficiale ale autorităților din această țară. Alte investigații paralele vorbesc despre mii de muncitori decedați.

Plus condiții de muncă inumane.

Qatarul a închis ochii la aceste acuzații și a mers mai departe cu planul faraonic. NY Times susține că guvernul de la Doha a investit 138 de miliarde de dolari pentru a fi pregătiți pentru cel mai mare eveniment sportiv al planetei. S-au construit stadioane excepționale și doar la arena care va găzdui finala, Lusail, încă se mai lucrează.

În acest timp, preliminariile și-au urmat cursul.

S-au calificat până acum: Qatar (țară gazdă), Franța, Spania, Elveția, Belgia, Anglia, Germania, Croația, Danemarca, Serbia, Olanda (Europa), Brazilia (America de Sud).

Vor fi 32 de echipe participante, împărțite în opt grupe, cu primele două echipe mergând mai departe în optimi.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în aprilie 2022.

Cupa Mondială de fotbal 2022

Faza grupelor: 21 noiembrie – 2 decembrie

Optimi: 3-6 decembrie

Sferturi: 9/10 decembrie

Semifinale: 13/14 decembrie

Finala: 18 decembrie

Citeste si:

 muncitorii trudesc pe salarii mizerabile în călduri infernale

Qatarul va găzdui Cupa Mondială de fotbal anul viitor (21 noiembrie - 18 decembrie), prilej pentru a arăta lumii cât de mult s-a modernizat statul din Golf și ce comori ascunse se găsesc...

Se încinge lupta pentru titlu în Formula 1. Cum s-a încheiat duelul din Qatar dintre Hamilton și Verstappen. Mai sunt două curse!

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Qatarului, a 20-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Hamilton, care a pornit din pole-position pe...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă