Peste jumătate dintre angajaţii din învăţămănt nu sunt de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului

2 luni in urmă 24


Mai mult de jumătate dintre dintre angajaţii din învăţământ, 56,3%, nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, însă peste 40% doresc revenirea la şcoală, conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", informează Agerpres.


Un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" arată că 56,3% dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19. Pe de altă parte, 43,2% dintre repondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare.


Peste 13.000 de angajaţi din învăţământ au răspuns la chestionar, iar 92,6% dintre respondenţi sunt cadre didactice.


În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt în categoria de vârstă 40 - 49 ani (38,3%), urmează cei din categoria de vârstă 50 - 59 ani (23,3%) şi cei din categoria 30 - 39 de ani (21,8%).


Aproape jumătate dintre respondenţi, 49%, au spus că sunt din municipii cu peste 15.000 de locuitori plus municipiul Bucureşti, 21,7% predau într-un oraş, iar 29,3% în comune şi sate.


Majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităţilor de învăţământ şi revenirea la predarea faţă în faţă.


Astfel, 73,1%, doresc redeschiderea grădiniţelor, 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare şi I-IV să revină în clase, 70,6% sunt pentru redeschiderea şcolilor pentru elevii claselor V-VIII, iar 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor şi şcolilor profesionale.


"În ceea ce priveşte momentul revenirii la predarea faţă în faţă, observăm că 43,2% doresc să revină în şcoli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional", mai transmite Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă