Peste 81.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung duminică în România. Florin Cîțu: „Începem programarea din 10 februarie”

2 luni in urmă 1


România se pregătește să primească și vaccinul AstraZeneca, după ce autoritățile din țara noastră au decis că acesta va fi adiminstrat numai persoanelor de până în 55 de ani. Comitetul de Vaccinare a anunțat azi că mâine vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino 81.600 de doze din acest vaccin, pe cale terestră.


„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național”, se arată în comunicatul CNCAV.


Florin Cîțu, premierul României, a declarat, sâmbătă, la Spitalul Militar, unde a primit a doua doză de vaccin, că programarea pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca va începe din 10 februarie.


„Câteva informaţii despre AstraZeneca, care vine în România, şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie, pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine (duminică - n.r.) încep să fie distribuite 81.600, dar programarea va începe din 10 februarie, deci avem şi această lună, începem să avem din ce în ce mai multe”, a explicat Florin Cîţu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă