Peste 7.000 de români au făcut Covid după prima doză de vaccin, peste o mie după a doua

1 lună in urmă 3

Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că peste 7.000 de persoane s-au infectat după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid-19 după ce au primit ambele doze.

Peste 7.000 de români au făcut Covid după prima doză de vaccin, peste o mie după a doua

Mediafax Foto / Dani Amariei / Hepta

”De la începutul vaccinării și până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinați cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecție cu Sars-Cov-2 după administrarea primei doze. Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, au efectuat și doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că perioada medie de timp de la prima doză până în momentul diagnosticării a fost de 9 zile. De asemenea, alte 1.012 persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, din data de 27 decembrie până în prezent, ceea ce înseamnă 0,14% din numărul total al persoanelor vaccinate cu două doze.

„Ne așteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate comparativ cu situația în care persoanele nu au fost vaccinate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

valeriu gheorghita vaccin doza infectare covid-19 campanie de vaccinare sars-cov-2
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă