Peste 7.000 de case sunt fără curent electric în urma vijeliilor extrem de puternice din Prahova

2 luni in urmă 29

Peste 7.000 de consumatori au rămas fără energie electrică şi mai mulţi copaci rupţi de vânt au căzut pe şosele în nouă localităţi din Prahova, în noaptea de joi spre vineri, 5 spre 6 august, ca urmare a vijeliilor care au afectat judeţul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova (ISU Prahova), pompierii au intervenit în Dumbrava, Băicoi, Cocorăştii Mislii, Tomşani, Mizil, Buda, Ceraşu, Izvoarele şi Cornu de Jos, fiind degajaţi 11 pomi rupţi de vânt.

De asemenea, 7.010 de consumatori din localităţile Slon, Ceraşu, Telega, Meliceşti, Radila, Darvari, Dumbrava, Poienarii Burchii, Olteni, Scăieni, Vâlcelele, Loloiasca, Inoteşti, Parepa, Colceag nu mai au energie electrică şi inca se acţionează pentru remedierea defecţiunilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări Cod roşu de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, grindină, descărcări electrice, averse torenţiale ce puteau depăşi 35 l/mp, iar în cursul nopţii, populaţia din localităţile vizate a fost informată şi avertizată prin intermediul a două mesaje RO-ALERT.


Citeste si:

Cod roşu de vijelii în localităţi din judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Bistriţa Năsăud

Furtunile răcoresc Bucureștiul. Temperaturile anunțate de meteorologi după ploile violente care vor lovi Capitala

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă