Peste 6.000 de persoane au ignorat restricțiile anti-Covid şi au participat la un carnaval din Marsilia: ''Tinerii s-au săturat să stea închiși''

3 săptămâni in urmă 1

De Andreea Anghel.
Publicat: 21.03.2021, 22:27.
Actualizat: 21.03.2021, 22:27

În jur de 6.500 de persoane au participat, duminică, la un carnaval în centrul orașului Marsilia, eveniment neautorizat din cauza pandemiei de Covid-19 și considerat drept ''iresponsabil''. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru a dispersa petrecăreții.

6.500 de persoane au ignorat restricțiile anti-Covid şi au participat la un carnaval din Marsilia

Carnaval neautorizat, ţinut fără respectarea restricţiilor

Profimedia Images

Un carnaval neautorizat a avut loc în Marsilia Mii de oameni nu au respectat regulile sanitare

Mii de oameni deghizați, majoritatea tineri și fără măști, au mărșăluit duminică după-amiază, pe ritmurile muzicale, în timp ce dansau, în apropiere de La Canebière. Carnavalul a fost neautorizat şi s-a ţinut fără respectarea regulilor de distanţare, conform autorităţile locale.

"Tinerii s-au săturat să stea închiși", a ţinut să specifice un participant la carnaval. Anul trecut, acest celebru carnaval din Marsilia a fost anulat din cauza pandemiei, potrivit lepoint.fr.

Carnaval neautorizat, ţinut fără respectarea restricţiilor

"Există aproximativ 6.500 de persoane. Este un eveniment nedeclarat, pe care nu îl considerăm deloc responsabil deoarece regulile din pandemie nu sunt respectate. Efectuăm verificări, în special cu privire la purtarea măștilor, iar cei care nu o au vor fi amendați", au anunţat reprezentanţii poliţiei locale.

Environ 6.500 personnes célébraient dimanche le carnaval dans le centre de Marseille, un rassemblement non autorisé et "pas responsable" car les gestes barrière pour lutter contre le coronavirus "ne sont pas respectés", a déploré la préfecture de police.https://t.co/70NYdh13MS pic.twitter.com/QhyKtdx9Et

— France 3 Provence (@France3Provence) March 21, 2021

În jurul orei 18.30, poliția a intervenit pentru a dispersa adunarea. Spre deosebire de Nisa, Marsilia nu este afectată de noile restricții care au intrat în vigoare sâmbătă pentru cel puțin patru săptămâni. Însă se aplică restricțiile obișnuite pentru a combate răspândirea coronavirusului, inclusiv limitarea adunărilor și purtarea măștilor de protecţie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

carnaval marsilia restrictii covid masca protectie politie reguli sanitare covid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă