Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni in Romania. Lista judetelor in care o sa fie distribuite

1 lună in urmă 1

O noua transa de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge luni in Romania. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa, precizeaza Comitetul National de Coordonare a Vaccinarii anti-COVID.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite astfel: Centrul National de Stocare Bucuresti: 171.990 doze; Centrul Regional de Depozitare Brasov: 66.690 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanta: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze; Centrul Regional de Depozitare Iasi: 45.630 doze; Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 58.500 doze.

Pana la acest moment, Romania a receptionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populatiei.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă