Peste 5.000 de turisți, în staţiunea Straja, în weekend. Primarul a postat imagini cu aglomerația din parcări și de la instalații

2 luni in urmă 1


Stațiunea hunedoreană Straja a fost luată cu asalt de turişti în weekendul 19-20 decembrie. Conform primarului din Lupeni, peste 5.000 de oameni au venit să se bucure de zăpadă și de cel mai mare domeniu schiabil din țară, de aproximativ 30 de kilometri. Edilul Lucian Resmeriță a făcut un apel la cabanieri ”să nu genereze haos” prin cazarea unui număr de persoane peste cel admis. Prefectul de Hunedoara spune că echipamentul și schiurile asigură o ”oarecare protecție”.

Potrivit Primăriei Lupeni, municipiu de care aparține stațiunea montană Straja, numărul persoanelor aflate, în acest weekend, în staţiune a fost de peste 5.000 de turiști.


Edilul Lucian Resmeriță a postat imagini din stațiune pe pagina sa de pe o rețea de socializare, cu parcările supraaglomerate și cu cozile create la instalațiile disponibile în stațiune.


”Sunt respectate distanțarea și normele sanitare impuse! Mulțumesc Poliției Naționale, Poliției Locale, Echipei Salvamont, Jandarmeriei Montane, ISU, aparatului tehnic al Primăriei, precum și tuturor celor care s-au implicat pentru buna gestionare a situației, care nu a fost una simplă, având în vedere că au venit peste 1.000 de autoturisme”, a spus primarul, sâmbătă.Prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian, a declarat pentru Europa FM că monitorizează situația și că turiștii au înțeles că trebuie să respecte toate normele sanitare în vigoare, mai ales că echipamentul de schi asigură o ”oarecare protecție”, iar schiurile îi obligă pe oameni să păstreze distanța.


Apelul primarului către cabanieri


Resemeriță a tras și un semnal de alarmă, ”pentru acei cabanieri care nu înțeleg că regulile trebuie respectate și le încalcă cu bună știință, generând astfel haos în stațiune”. E vorba despre cei care supracazează turiști în pensiunilepe care le dețin.


”Vom lua măsurile cele mai dure împotriva celor care nu respectă regulile impuse”, a mai transmis Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.


Situată în inima Munților Vâlcan, la o altitudine de 1.445 de metri, la opt kilometri de Lupeni, Straja dispune de unul dintre cele mai mari domenii schiabile din țară, de aproximativ 30 de kilometri și a devenot tot mai căutată, de la un an la altul, de iubitorii sporturilor de iarnă.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă