Peste 4 ani de abia vom avea SF-ul și Proiectul pentru Autostrada Ploiești – Brașov. Grindeanu acuză că așa a făcut licitația fostul ministru al Transporturilor

2 săptămâni in urmă 34

Actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, dezvăluie că a preluat o situație stranie în privința proiectului Autostrăzii Ploiești – Brașov și că deși nu îi face plăcere să invoce „greaua moștenire”, trebuie să spună „că asta a prleuat în acest moment”: faptul că în licitația încheiată pentru lucrările privind Studiul de Fezabilitate și Proiectarea au fost prevăzute perioade de execuție de 30, respectiv 44 de luni. Astfel, a conchis Grindeanu, despre partea de execuție a lucrărilor se va putea vorbi doar peste 4 ani, în cazul în care cei care au câștigat licitația organizată de fostul ministru nu vor avea bunăvoința de a accepta o reducere a termenelor prevăzute în contract.

Prezent în emisiune la Digi24, Sorin Grindeanu a fost chestionat despre continuare Autostrăzii de la București, pe porțiunea Ploiești – Brașov, tronson care ar ajuta imens la descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

Grindeanu a răspuns că lucrările pentru Studiul de Fezeabilitate (SF) și pentru Proiectare au fost scoase la licitație la începutul lui 2021, de către fostul ministru.

„Licitația s-a închieat înainte să vin eu la Minister, iar Caietul de Sarcini spune așa: pentru SF 30 de luni de execuție, iar pentru proiectare 42 de luni. Aceasta este situația preluată (…) Câștigătorul licitației a fost desemnat înainte să ajung eu la Minister. Acum, tot ce îmi rămâne de făcut este să am un dialog cu câștigătorii licitației și să găsesc înțelegere astfel încât să scurtăm aceste termene”, a comentat Grindeanu.

El a adăugat că îm mod cert traseul Autostrăzii nu este unul simplu, dar a sugerat că termenele prevăzute în caiterul de sarcini nu se justifică

„Lucrez cu marfa clientului, cu se spune (…) La modul în care s-au derulat lucrurile înaintea mea și dacă nu găsim înțelegere la cei care au câștigat această licitație, să pună ca prioritate acest proiect, astfel încât să reducă termenele, vă spun cu sinceritate că mai devereme de 4 ani nu poate vorbi despre execuție”, a comentat Grindeanu.

El a adăugat, totuși, că este optimist că va reuși să-o convingă pe cei care se ocupă de reactualizarea SF și proiectare să reducă termenul de execuție.

„Sunt om optimist, sper ca vom reusi sa ii convingem”, s spus Grindeanu.

 Reamintim că Ministerul Transporturilor a încheiat în februarie, 2021, licitația privind refacerea SF-ului și proiectului pentru Autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov,  contractul fiind adjudecat de societatea Consitrans, costurile fiind de 12,8 milioane de euro.

Sursa foto: Imagini din dronă, CNAIR

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă