Peste 300 de persoane, sustinatori ai lui Donald Trump, au fost puse sub acuzare in urma violentelor de la Capitoliul din Washington

1 lună in urmă 1

Departamentul american de Justitie a pus sub acuzare peste 300 de persoane in urma violentelor produse la Capitoliul din Washington de catre sustinatorii presedintelui Donald Trump, iar cel putin 280 au fost arestati, a declarat vineri procurorul general adjunct in exercitiu, John Carlin, transmite Reuters.

"Investigarea celor responsabili are loc intr-un ritm si cu o amploare fara precedent si pe buna dreptate. Cei responsabili trebuie sa fie trasi la raspundere si vor fi", a spus Carlin.

Comentariile sale au venit la doar o zi dupa ce seful interimar al politiei Capitoliului, Yogananda Pittman, le-a spus parlamentarilor ca sustinatorii lui Trump au indicat ca ar putea dori sa arunce in aer cladirea.

Pittman si-a exprimat ingrijorarea ca extremistii ar putea viza Congresul in timpul unui discurs al presedintelui Joe Biden.

Violentele de la Capitoliu

Un inalt oficial al FBI, care a raspuns vineri la intrebarile cu privire la aceasta amenintare, a declarat ca biroul "urmareste foarte atent orice reactie din partea persoanelor care ar arata fie intentia de a comite un atac, fie cineva care a comis deja unul".

Senatul american a votat inculparea lui Donald Trump, in al doilea proces de impeachment care l-a vizat pe fostul presedinte, fiind acuzat de insurectie. Nu a fost obtinuta majoritatea necesara.

O condamnare ar fi permis Senatului sa veteze pentru ca Trump sa nu mai poata candida vreodata pentru functia de presedinte.

Citeste si:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneFiul lui Ilie Dumitrescu vindea si apartamente rezidentiale, pe langa cocaina. Cine este Sica DumitrescuMinistrul Drula anunta iminenta reziliere a contractului de executie a lotului Chetani - Campia Turzii din autostrada A3Greseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman in Australia. A incercat sa vanda o cantitate uriasa de droguriRares Bogdan, atac la parlamentarii USRPLUS care au votat impotriva finantarii schitului romanesc de la muntele Athos
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă