Peste 300 de eleve ale unei școli publice din Nigeria au fost răpite! Poliția, Armata și Serviciile Secrete REFUZĂ să comenteze cazul

1 lună in urmă 1

 pixabay.com / Copii pe străzi, în AfricaSursă foto: pixabay.com / Copii pe străzi, în Africa

Scene incredibile, rupte parcă din filmele, s-au petrecut într-un oraș din nord-vestul Nigeriei. Vorbim desprte peste 300 de eleve ale unei școli publice din orașul Jangebe care au fost răpite de bărbați înarmați, atacul având loc la miezul nopții. Acesta este al doilea atac de acest gen din această săptămână. Mai grav este că autoritățile statului refuză să comenteze acest caz. De-a lungul timpului au existat suspiciuni că în spatele acestora cazuri, devenite deja un fenomen, s-ar afla chiar oficiali guvernamentali. 

VINERI, 26 FEBRUARIE 2021, 14:17

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

 "Bărbați necunoscuți au venit și au început să tragă la întâmplare, răpind fetele”, a precizat un oficial nigerian, fără a oferi detalii în acest snes.

Din informațiile obținute până în prezent, bărbații au venit cu mașinile și au luat fetele, însă o parte dintre ei au luat-o pe jos, forțele cercetând zona în care s-a produs atacul.

UNICEF a precizat, la rândul său, că peste 300 de fete ar fi fost răpite. "Suntem furioși și întristați din cauza unui nou atac brutal asupra elevelor din Nigeria”, a declarat Peter Hawkins, reprezentant al UNICEF în Nigeria.

Poliția, Armata și Serviciile de informații au refuzat să comenteze incidentul.

De altfel, pe fondul creșterii numărului de militanți înarmați din nord-vest, răpirile au devenit un fenomen endemic în cea mai populată țară africană. În spatele acestui fenomen s-ar afla chiar oficiali guvernamentali, însă guvernul neagă orice legătură cu eventuale cazuri de răscumpărare, potrivit Reuters.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă