Peste 300.000 de persoane, programate pentru vaccinarea anti-COVID în etapa a II-a

1 lună in urmă 16


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID a anunțat că de vineri după amiază, când s-a dat drumul programărilor pentru etapa a doua a vaccinării, până luni, s-au înscris pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro 300.109 persoane.


Dintre cei programați pe platformă până luni, la ora 15.30, 159.288 sunt vârstnici peste 65 ani, 68.146 sunt persoane cu afecțiuni cronice și 72.675, angajați din domenii esențiale.


Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, arată CNCAV, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:


- individual direct în platformă - 138.962 de persoane;- prin intermediul medicilor – 29.282 de persoane;- telefonic, prin Call Center - 47.946 de persoane;- prin intermediul angajatorului - 83.919 de persoane din domenii esențiale


Numărul maxim de accesări simultane ale platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro în cursul zilei de astăzi se ridică la 23.000 de utilizatori.


Platforma online pentru vaccinarea anti-COVID a întâmpinat probleme vineri, în prima zi a programărilor pentru etapa a II-a, când nu a funcționat vreme de două ore, din cauza ”procedurii de transfer și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2”, a transmis Serviciul de Telecomunicații Speciale.


Povestea s-a repetat luni dimineață, când platforma nu a putut fi accesată tot în jur de două ore. La 10.25, STS a anunțat că ”problemele tehnice au fost remediate”.


Din cauza blocării platformei, dar și a altor probleme, unele centre de vaccinare din București s-au supraaglomerat luni dimineață. La ”Marius Nasta”, de exemplu, erau, la ora 10.00, peste 60 de persoane la coadă, în condițiile în care centrul poate imuniza 16 persoane pe oră.


Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă