Peste 30.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare

4 luni in urmă 15


Mai mult de 30.000 de români din străinătate s-au înscris până în prezent pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Potrivit site-ului AEP, până marţi, în jurul orei 14:30, au fost depuse 30.069 de cereri, informează Agerpres.


Românii din diaspora mai au la dispoziției două zile pentru a opta dacă vor să își exercite dreptul de vot prin corespondenţă.


Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care doresc să îşi exercite dreptul la vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor se pot înregistra, până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma www.votstrainatate.ro.


Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.


Prin completarea acestui chestionar, românul cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate îşi exprimă dorinţa să voteze prin corespondenţă la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie șters pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă