Peste 2300 de români vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita Europa, potrivit ultimei runde de înscrieri pentru DiscoverEU, anunțată de Comisia Europeană. Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022

1 săptămână in urmă 20

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/11/dreamstime_s_15104478.jpg
Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, nu mai puţin de 2.343 de români se vor număra printre cei 60.950 de tineri europeni care vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita Europa.

Candidaţii selecţionaţi vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane între martie 2022 şi februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 zile. Ei vor călători în principal cu trenul, cu unele excepţii, pentru a le permite şi celor care locuiesc pe insule să participe.

Această rundă din octombrie a fost deschisă tuturor tinerilor europeni născuţi între 1 iulie 2001 şi 31 decembrie 2003. În mod excepţional, s-au putut înscrie şi tinerii de 19 şi 20 de ani, deoarece rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Sporirea mobilităţii tinerilor, pe care aceste 60.000 de permise de călătorie o reprezintă, le oferă tinerilor oportunităţi deosebite de a traversa aceste vremuri dificile. 2022 are un început în forţă. Acesta va fi anul tinerilor europeni“, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului nostru de viaţă european, Margaritis Schinas.

Ce început potrivit pentru Anul european al tineretului, prin anunţarea rezultatelor iniţiativei DiscoverEU! Ne dorim ca anul acesta să fie dedicat tuturor tinerilor. Vom multiplica oportunităţile pentru aceştia pe tot parcursul anului, de exemplu prin creşterea numărului de bilete pentru DiscoverEU în runda următoare, care va avea loc în primăvara anului 2022“, a spus şi comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, citată în comunicat.

Având în vedere incertitudinea legată de evoluţia pandemiei, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis mobil de călătorie. La 17 ianuarie 2022 va avea loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri în direct pe contul de Instagram al European Youth, în cadrul căreia participanţii vor adresa întrebări legate de viitoarea lor călătorie.

Cum poți să participi?

Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022

Aici găsești date despre participare. Odată completate datele cu caracter personal în formularul de înscriere, va trebui să răspunzi la un quiz format din 5 întrebări cu variante multiple de răspuns referitoare la Uniunea Europeană și la inițiativele europene adresate tinerilor. De asemenea, va trebui să răspunzi la o întrebare suplimentară. 

Comisia a lansat iniţiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri din partea Parlamentului European. Aceasta a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027. Începând din iunie 2018, programul a finanţat 130.000 de permise de călătorie.

Articolul Peste 2300 de români vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita Europa, potrivit ultimei runde de înscrieri pentru DiscoverEU, anunțată de Comisia Europeană. Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022 apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă