Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns în România. Cum vor fi repartizate

2 luni in urmă 2

O nouă tranşă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, care constă în aproape 225.000 de doze, a sosit luni, 8 martie, în România.

UPDATE ora 7:20 Avionul DHL care a transportat vaccinurile Pfizer a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni. Este vorba despre 224.640 de doze de vaccin anti-COVID, dintre care 63.180 vor rămâne la București, iar restul vor merge în țară.


Dozele sunt livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, asigură CNACV.

Dozele vor fi distribuite în țară după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze.Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze.Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze.Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze.Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze.Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze.Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns în România. Cum vor fi repartizate

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent 1.499.472 de persoane s-au vaccinat cu vaccinul de la compania Pfizer.

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie mutate în România.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă