Peste 130.000 de doze de vaccin Moderna împotriva COVID-19 ajung ASTĂZI în România - Câte reacții adverse au fost raportate în 3 luni

1 săptămână in urmă 13

 Profi MediaVaccinul Moderna împotriva COVID-19 Foto: Profi Media

O nouă tranșă de 134.400 doze de vaccin Moderna ajunge, joi, în România, a anunțat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. În ultimele aproape patru luni, începând cu 13 ianuarie, în țara noastră au venit 426.000 doze de vaccin Moderna, iar din 4 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare. Sub 1.000 de reacții adverse au fost raportate după administrarea produsului dezvoltat de Moderna, fiind cele mai puține în comparație cu cele manifestate după Pfizer sau AstraZeneca.  

JOI, 08 APRILIE 2021, 12:01

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Transportul celor 134.400 doze de vaccin Moderna ce ajung joi, 8 aprilie, în țara noastră, este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Reamintim că în ultimele trei luni au fost vaccinate 180.794 de persoane cu vaccinul produs de Moderna, în cazul cărora au fost raportate 950 de reacții adverse, 159 la nivel local și 791 de tip general.

Din 27 decembrie 2020, de când a început campania de vaccinare, au fost înregistrate 11.600 de reacţii adverse, dintre care 5.405 după Pfizer, 5.245 după AstraZeneca şi 950 după Moderna.

CNCAV precizează că 92 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până la acest moment, în țara noastră au fost recepționate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 4 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.

*

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației, a anunțat CNCAV. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă