Peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost folosite pentru gestionarea crizei COVID-19 / Cristian Ghinea: Practic, cea mai mare parte din cheltuielile suportate de statul român a venit din bani europeni

2 luni in urmă 3

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, sâmbără, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanțe pe tema bugetului, că peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost utilizate pentru combaterea pandemiei COVID-19 în România.

Banii au venit prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și Programul Operațional Capital Uman (POCU), astfel:

800 de milioane de euro pentru dotări spitale și școli Peste 100 de milioane de euro pentru sporul de risc pentru cadrele sanitare Peste 200 de milioane de euro pentru plata șomajului tehnic 300 de milioane de euro pentru centrele de vaccinare și pentru cheltuielile salariale suplimentare ale cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare.

„Eu cred că a fost o reacție bună, o mobilizare foarte bună. Practic, cea mai mare parte din cheltuielile suportate de statul român pentru gestionarea crizei COVID-19 a venit din fonduri europene și trebuie să spunem acest lucru pentru că este important ca oamenii să știe. Au fost eforturi, chiar dacă nu vizibile, au fost eforturi tehnice pentru a face posibile toate aceste lucruri”, a declarat ministrul Cristian Ghinea, potrivit unei informări de presă a Alianței USR PLUS.

sursa foto: MApN/Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă