Peste 1.000 de americani ar putea rămâne blocați în Afganistan după data limită impusă de talibani. Alerte de atac terorist în Kabul

1 lună in urmă 22

Aproximativ 100.000 de oameni au fost evacuaţi din Afganistan de Statele Unite ale Americii şi partenerii de coaliţie începând cu data de 14 august.

Miercuri, 25 august, zborurile din Kabul au dus circa 13.400 de oameni, a transmis Casa Albă, astfel că totalul celor evacuaţi de SUA şi partenerii de coaliţie, începând cu 14 august, este de 95.700.

Între timp, mai mult de 14.500 de evacuaţi au ajuns la baza aeriană Ramstein din Germania, cea mai mare unitate a US Air Force din afara Americii.

Noaptea de miercuri spre joi, secretarul de stat Anthony Blinken a declarat că, în ciuda ritmului în care operează zborurile, Departamentul de Stat estimează că 1.500 de cetăţeni americani ar putea rămâne pe teritoriul afgan după 31 august, data limită stabilită cu talibanii pentru evacuare. Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din Afganistan

Mai multe state au transmis în ultimele ore alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu călătorească acolo.


Ministrul britanic al Forţelor Armate, din cadrul Ministerului Apărării, a spus joi, 26 august, că există informaţii potrivit cărora, în următoarele ore, cel mai probabil în Kabul, va avea loc un atac terorist „extrem de letal”.

Mai mult, mii de oameni care vor să fugă de talibani s-au adunat la graniţa cu Pakistanul. Porţile de la punctul de trecere Spin Boldak sunt deschise şi unii reuşesc să treacă, scrie BBC.

Citeste si:

Guvernul renunță la suplimentarea cu 100 de milioane de lei a subvenției pentru partidele politice

 "Ieri v-am arătat toată preţuirea mea şi la televizor m-am regăsit într-un monstru"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă