Personalul sanitar din Franța, sancționat dacă nu se vaccinează anti-Covid până pe 15 septembrie

2 luni in urmă 67

Membrii personalului sanitar din Franța care nu se vor vaccina anti-Covid până la data limită de 15 septembrie vor fi sancționați, a declarat joi premierul Jean Castex, potrivit Agerpres, care citează EFE. Prim-ministrul a justificat această măsură prin creșterea numărului de contagieri în unitățile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

”Nu vom da înapoi”, a subliniat Castex într-un interviu pentru postul RTL, în carea spus că la un astfel de centru vârstnicii au fost infectați de membri ai personalului. ”Nimeni nu poate înțelege acest lucru”, a adăugat el.

Premierul a mai spus că introducerea obligativității vaccinării, atât pentru personalul sanitar, cât și pentru alte categorii profesionale care vin în contact cu persoanele vulnerabile, a accelerat campania de imunizare.

„Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi. Tactica noastră a dat roade”, a explicat el.

Ce a decis CEDO într-un dosar privind obligativitatea vaccinării

Mai multe categorii profesionale trebuie să se vaccineze obligatoriu, potrivit unei legi din 5 august. De exemplu, dacă nu se vaccinează, pompierii nu-și mai pot desfășura activitatea și nu mai sunt plătiți. Sute de pompieri au atacat obligativitatea vaccinării la CEDO, însă cererea lor a fost repinsă.

Pe de altă parte, în Franța a fost aprobată a treia doză de vaccin pentru cei peste 65 de ani și pentru cei cu risc ridicat în caz de Covid. Aceasta va începe să fie administrată din 12-13 septembrie.

În ceea ce privește restul grupurilor vizate de a treia doză, acestea se pot programa pentru vaccinare ”de la începutul lunii septembrie”, a mai precizat șeful guvernului, care a exclus deocamdată impunerea certificatului sanitar în companii. Certificatul a devenit obligatoriu în Franța pentru numeroase activități sociale, precum accesul în baruri sau restaurante.

Pentru a primi doza suplimentară de vaccin, este necesar să fi trecut șase luni de la rapel.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă