Personalul sanitar din Franța care nu se vaccinează anti-COVID va fi sancționat. „Nu vom da înapoi”

1 lună in urmă 18

Jean Castex, premierul francez, a precizat că data-limită de 15 septembrie pentru aplicarea obligativităţii vaccinării personalului sanitar, dar şi pentru alte categorii profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile, a accelerat campania de imunizare, relatează EFE, citată de Agerpres.

Jean Castex i-a atenționat pe membrii personalului sanitar care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până la termenul-limită de 15 septembrie că vor fi sancționați.

„Nu vom da înapoi. Nimeni nu poate înţelege acest lucru”, a spus Jean Castex, la RTL, făcând referire la cazul unei unităţi de îngrijire în care vârstnicii au fost infectaţi de membrii personalului.

„Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi. Tactica noastră a dat roade”, a explicat Jean Castex.

De asemenea, premierul francez a justificat această măsură prin creşterea numărului de contagieri în unităţile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

Jean Castex a mai precizat că a treia doză de vaccin a fost aprobată pentru cei de peste 65 de ani şi pentru cei cu risc ridicat în caz de COVID-19 şi care va începe să fie administrată din 12-13 septembrie.

În Franţa, certificatul sanitar – ce dovedeşte vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală sau un test negativ la COVID-19 în termen de maximum 72 de ore – a devenit obligatoriu pentru numeroase activităţi sociale, precum accesul în baruri sau restaurante.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă