Personalul ambasadelor țărilor „neprietenoase” va fi limitat în Rusia. Legea, semnată de Vladimir Putin

2 săptămâni in urmă 11


Vladimir Putin a promulgat, vineri, o lege care limitează numărul angajaţilor locali care lucrează la misiuni diplomatice străine şi alte agenţii. Preşedintele rus a ordonat guvernului să redacteze o listă cu statele ”neprietenoase” care vor fi supuse restricţiilor, transmite Reuters, citată de News.ro.


Publicată vineri pe site-ul Kremlinului, noua lege autorizează guvernul să restricţioneze sau chiar să interzică contractele de angajare ”cu organisme şi instituţii de stat ale unor state străine care comit acte neprietenoase împotriva Federaţiei Ruse”.


Legea a fost promulgată pe fondul escaladării unui conflict diplomatic între Rusia şi Republica Cehă, care a făcut ca ambele ţări să expulzeze diplomaţi şi ca mai multe ţări europene să le urmeze exemplul.


Cehia a acuzat Moscova săptămâna trecută că a avut un rol în exploziile produse în 2014 la un depozit ceh de armament, dar Rusia neagă acest lucru.


Republica Cehă a expulzat 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga, iar Moscova a ripostat expulzând la rândul său 20 de diplomați cehi.


Ulterior, Republica Cehă a ordonat Rusiei să reducă drastic numărul diplomaților săi de la Ambasada rusă din Praga, pentru a egala numărul personalului diplomatic ceh de la Moscova.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă