Persoanele vârstnice, greu deplasabile sau nedeplasabile vor putea fi vaccinate la domiciliu, de medicul de familie

2 luni in urm─â 36

Persoanele vârstnice, nedeplasabile sau greu deplasabile vor putea fi vaccinate împotriva COVID-19 acasă, de medicul de familie, prevede o Ordonanță de Urgență adoptată în ședința de Guvern de astăzi. OUG-ul reglementează, de asemenea, și posibilitatea vaccinării împotriva COVID-19 în ambulatoriile de specialitate.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, un medic de familie va fi plătit cu 60 de lei/inoculare.

Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/inoculare.

Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

"Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare. De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu SARS-CoV-2", spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â