Persoanele vaccinate transmit mai repede Covid-19? Alexandru Rafila, anun╚Ťul momentului

1 săptămână in urmă 15

Alexandru Rafila face lumin─â ├«n cazul unor informa╚Ťii menite s─â aduc─â confuzie ├«n r├óndul cet─â╚Ťenilor. Specialistul a explicat cum se transmite virusul Covid-19 de c─âtre o persoan─â vaccinat─â, c├ót ╚Öi de c─âtre una nevaccinat─â, explic├ónd detaliul care face diferen╚Ťa. De asemenea, medicul a men╚Ťionat problema principal─â cu care se confrunt─â pacien╚Ťii care dezvolt─â forme grave ale bolii.

ÔÇťVaccinarea trebuie combinat─â ╚Öi cu alte metodeÔÇŁ

Medicul Alexandru Rafila a explicat c─â reducerea transmiterii comunitare poate fi f─âcut─â at├ót prin vaccinare, c├ót ╚Öi prin respectarea normelor de siguran╚Ť─â anti-Covid-19, respectiv, purtarea m─â╚Ötii ╚Öi p─âstrarea distan╚Ťei. Deputatul PSD sus╚Ťine c─â ├«n cazul persoanelor vaccinate, unele dintre acestea nu mai fac boala, ├«n timp ce altele dezvolt─â forme u╚Öoare. ├Än plus, rata de transmitere ar putea fi mai mare ├«n r├óndul nevaccina╚Ťilor, datorit─â num─ârului mai mare de persoane ╚Öi nu din cauza modului diferit de transmitere.

ÔÇ×Propor╚Ťia de persoane vaccinate ╚Öi nevaccinate este diferit─â. Unii vaccina╚Ťi nu mai fac boala. Acum ├«ns─â exist─â o tulpin─â care se transmite mult mai u╚Öor. Propor╚Ťia celor care fac forme grave din r├óndul vaccina╚Ťilor este mult mai mic─â dec├ót ├«n cazul nevaccina╚Ťilor. Ca s─â ├«ncetine╚Öti transmiterea, vaccinarea trebuie combinat─â ╚Öi cu alte metode. Dac─â oamenii au forme clinice manifeste, probabil c─â transmit ├«n mod similarÔÇŁ, a precizat Alexandru Rafila ├«ntr-un interviu pentru Aleph News.

Odat─â cu libertatea mai mai mare oferit─â persoanelor vaccinate, au ap─ârut ipoteze conform c─ârora, aceast─â categorie poate transmite virusul mai repede, av├ónd ├«n vedere c─â cei nevaccina╚Ťi trebuie s─â respecte mai multe restric╚Ťii anti-Covid-19 ╚Öi nu au o mi╚Öcare de libertate foarte mare. Astfel, medicul Alexandru Rafila infirm─â aceste specual╚Ťii, explic├ónd c─â modalitatea de transmitere de la un vaccinat vs. nevaccinat nu este diferit─â.

90% dintre decese survin în rândul persoanelor nevaccinate

Alexandru Rafila a continuat s─â explice c─â, singura explica╚Ťie pentru contextul epidemiologic catastrofal ├«l are propaganda antivaccinist─â, ├«n cadrul c─âreia au fost transmise informa╚Ťii false cu scopul de a ├«mpiedica imunizarea cet─â╚Ťenilor.

ÔÇ×Modalitatea de transmitere nu este diferit─â ├«ntre vaccina╚Ťi ╚Öi nevaccina╚Ťi. La noi, din num─ârul de decese, 90% erau nevaccina╚Ťi. Sunt ╚Öi persoane cu afec╚Ťiuni la care r─âspunsul imun nu exist─â. Noi am avut 500-600 de mor╚Ťi pe zi, la o popula╚Ťie de 18 milioane de locuitori.

Noi am fost pe locul 1 ├«n lume c├óteva s─âpt─âm├óni la r├ónd. A murit 1 Parlament pe zi sau c├óteva avioane s-au pr─âbu╚Öit. Din cauza celor care fac propagand─â imoral─â ├«mpotriva vaccin─ârii, multe mii de oameni au murit. Mai sunt ╚Öi decesele indirecte, oamenii nu au loc ├«n spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni deceda╚Ťi ├«n 3 luniÔÇŁ, a completat specialistul.

 

The post Persoanele vaccinate transmit mai repede Covid-19? Alexandru Rafila, anun╚Ťul momentului appeared first on IMPACT.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â