Persoanele vaccinate cu doua doze pot calatori in interiorul Statelor Unite ale Americii fara test COVID

2 săptămâni in urmă 2

Persoanele care sunt vaccinate cu ambele doze impotriva Covid-19 pot calatori liber in SUA, atat timp cat raman cu masca in avioane, autobuze si trenuri, a anuntat vineri Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

Nu este clar cat de mult impact va avea noua orientare, arata specialistii.

Se asteapta ca S.U.A. sa depaseasca 100 de milioane de persoane care au primit cel putin o doza de vaccin vineri. Peste 56 de milioane de americani sunt vaccinate cu ambele doze, potrivit CDC.

O persoana este considerata complet vaccinata la doua saptamani dupa ultima doza de vaccin Covid-19. Acest lucru ofera organismului suficient timp pentru a construi anticorpi impotriva virusului.

Testele Covid-19 nu mai sunt necesare

Aceasta ultima indrumare ofera un alt pas catre reluarea activitatii normale pentru cei care au primit ambele doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech sau Moderna sau o singura doza de vaccin de la Johnson & Johnson.

CDC a declarat ca testele Covid-19 nu mai sunt necesare pentru persoanele complet vaccinate inainte sau dupa o calatorie in SUA si ca nu este nevoie ca acestea sa se auto-carantineze. Ghidul nu mentioneaza daca oamenii au nevoie de dovada vaccinarii pentru a calatori.

Aceleasi reguli se aplica persoanelor vaccinate care calatoresc la nivel international, cu unele exceptii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă