Persoanele reprogramate la vaccinare din 28 ianuarie vor fi imunizate pe 8 februarie, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării

4 săptămâni in urmă 30

Persoanele programate la vaccinare pentru administrarea primei doze de vaccin în 28 ianuarie vor fi reprogramate în 8 februarie, cu rapel în 8 martie, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării, într-un comunicat.

Persoanele reprogramate la vaccinare din 28 ianuarie vor fi imunizate pe 8 februarie, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării

Persoanele reprogramate la vaccinare din 28 ianuarie vor fi imunizate pe 8 februarie, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării

Zuma Press / Hatim Kaghat

Peste 35.000 de angajaţi din domenii esenţiale vor fi reprogramaţi după 8 februarie pentru prima doză. Vaccinul Moderna va fi administrat de la 1 februarie 2021.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează, într-un comunicat, că din 1 februarie va începe administrarea vaccinului Moderna, pentru care doza de rapel se face la 28 de zile.

Totodată, din 28 ianuarie se aplică reprogramarea angajaţilor din domenii esenţiale din Etapa a II-a.

"O persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile)", arată CNCAV.

35.304 persoane vor fi reprogramate

Un număr de 35.304 persoane programate iniţial în perioada 28 ianuarie - 11 februarie vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

"Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale. Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile)", a transmis Grupul de comunicare al CNCAV.

Potrivit sursei citate, sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

"În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim", a arătat CNCAV.

Reprogramările, transmise prin SMS și e-mail

Toate persoanele reprogramate vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail, unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea „Programările mele”, direct în platformă.

"Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost.
CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată.
Vă asigurăm că CNCAV şi toate instituţiile implicate în organizarea şi desfăşurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin",
a precizat CNCAV.

programare vaccinare doza de vaccin rapel covid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă