Persoanele cu dizabilități pot schia, din acest an, și în România. Șapte pârtii au fost dotate cu scaune speciale

2 luni in urmă 82

De Simona Vasiac.
Publicat: 08.12.2020, 09:55.
Actualizat: 08.12.2020, 09:57

Chiar dacă nu pot să meargă, ar putea foarte bine să schieze. A fost ideea unei asociaţii care a găsit soluţia de a atrage pe pârtie persoanele cu dizabilităţi. Voluntarii din Satu Mare au creat scaune speciale, montate pe lame de schi, cu ajutorul cărora beneficiarii se pot bucura de sporturile de iarnă. Astfel de dispozitive vor ajunge pe mai multe pârtii din ţară.

Persoanele cu dizabilități pot acum să schieze datorită unei asociații din Satu Mare. Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aşa arată scaunele speciale, puse pe lame de ski, cu ajutorul cărora persoanele cu dizabilităţi locomotorii pot practica sporturi de iarnă. Dispozitivele au fost distribuite de o asociaţie din Satu Mare la începutul anului trecut.

Ionuţ Stancovici, preşedinte asociaţie: "Am luat un scaun cu rotile, am dat jos roţile şi am pus ski-uri, în aşa fel încât persoanele cu dizabilităţi locomotorii care veneau cu noi iarna la caiac să reuşească să aibă utilitate şi pe timp de iarnă şi să schieze cu noi".

Când au văzut că invenţia lor reuşeşte să aducă zâmbete, au hotărât să o producă în masă şi să încerce să o trimită în întreaga ţară. Până în prezent, șapte pârtii din România au fost dotate cu astfel de scaune, ultimele trei chiar zilele trecute.

Ionuţ Stancovici, preşedinte asociaţie: "Am ajuns la pârtia de la Cluj, suntem acum la Cheile Grădiştei unde lăsăm un scaun, iar mâine predăm un scaun în Poiana Braşov".

Persoanele cu dizabilități au putut să se bucure de adrenalină pe pârtie, iar alături de ei au fost și alți beneficiari ai proiectului caritabil, obișnuiți deja să manevreze scaunele speciale.

Turist: "Mi-a plăcut atât de mult să schiez, să alunec pe pârtie, încât am început să mă dau pe ski singur".

Turist: "Îmi doresc foarte mult să fie cât mai multe persoane ca şi mine ca să schieze pe pârtii. Am în ţară mai mulţi prieteni şi mi-aş dori să pot schia cu ei pe viitor".

Proiectul are ca scop integrarea socială prin implicarea în activităţi sportive a persoanelor cu handicap locomotor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

persoane dizabilitati schi romania partie schi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă