Persoanele care vin din Marea Britanie în România nu mai intră în carantină

2 săptămâni in urmă 2

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Marea Britanie a ieșit din lista țărilor galbene, astfel că persoanele care vin din Regatul Unit în România nu vor mai avea obligația să intre în carantină.

„Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență include și lista țărilor aflate sub incidența codului galben de risc epidemiologic. Ca noutate, Marea Britanie nu se mai află pe această listă, a fost eliminată. Deci, persoanele care călătoresc din Marea Britanie în România nu vor mai sta în carantină”, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

Pe 19 martie, când a fost publicată ultima listă actualizată a țărilor cu risc epidemiologic, 50 de țări și teritorii erau incluse „în zona galbenă”.

Cei care revin din „zonele galbene” trebuie să prezinte certificatul unui test PCR negativ la COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea la frontieră și intră în carantină timp de 10 zile. Persoanele care nu au acest test negativ trebuie să stea 14 zile în carantină.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă