Persoanele care traverseaza frontiera intre regiunea Moselle si Germania trebuie sa faca dovada unui test negativ de coronavirus

1 lună in urmă 1

Granita dintre o regiune franceza si Germania va fi trecuta cu test negativ de coronavirus, cele doua state au convenit ca persoanele care traverseaza frontiera intre regiunea Moselle si Germania sa faca dovada unui test cu antigen negativ pentru Covid-19, efectuat in ultimele 48 de ore.

Anuntul a fost facut duminica de catre ministrul francez pentru Europa, Clement Beaune, transmite Reuters.

Guvernul francez a dorit sa limiteze restrictiile de calatorie de la frontiera regiunii Moselle, care este traversata zilnic de 16.000 de lucratori francezi.

"Am negociat cu germanii astfel incat trecerea frontierei sa ramana permisa, iar testele sa fie teste cu antigen, mai rapide si mai usoare", a spus Beaune la BFM TV.

Pleci in concediu sau in interes de serviciu din tara? Ai in vedere pretul unui test coronavirus?

Institutul german pentru boli infectioase Robert Koch a clasificat duminica districtul Moselle drept o zona de ingrijorare, din cauza raspandirii unei variante de coronavirus detectata pentru prima data in Africa de Sud.

Decizia a determinat Berlinul sa anunte ca Germania va impune restrictii asupra calatoriilor din regiunea Moselle, incepand de marti.

Masuri noi in Suedia. Cetatenilor straini li se cere un test COVID-19 negativ la intrarea in tara

Transportul public intre Moselle si landurile germane Renania-Palatinat si Saarland va fi suspendat, iar navetistii care sosesc din Moselle cu masina vor trebui sa prezinte un test negativ pentru Covid-19.

Reguli noi la intrarea in Romania: Ce tip de test Covid-19 este impus si cu cat timp inainte trebuie facut

Politia nu va stabili controale stationare la frontiera, ci va efectua controale aleatorii, au spus autoritatile germane. Germania are deja controale la frontiera cu Republica Ceha si Austria si a incercat sa evite restrictiile la frontiera sa cu Franta.

Franta a evitat impunerea unui noi carantine nationale pentru a controla variantele mai contagioase de coronavirus, dar a inceput sa intareasca restrictiile la nivel local in locuri precum Dunkerque, in nord, si Nisa, in sud.

Masuri drastice anuntate de Bulgaria: toti cetatenii straini care viziteaza tara trebuie sa prezinte la granita test COVID negativ. Restrictia este valabila cel putin 90 zile

Presedintele francez Emmanuel Macron a sustinut in mod constant mentinerea frontierelor deschise intre tarile UE in timpul pandemiei si s-a contrazis cu Germania anul trecut, dupa ce Berlinul a inchis frontiera in timpul primului val al pandemiei.

Franta cere europenilor, inclusiv romanilor, un test PCR negativ la intrarea in tara

Cetatenii Uniunii Europene si cei din afara blocului care calatoresc in Franta sunt obligati sa prezinte un test PCR negativ la intrarea in tara, efectuat cu cel mult 72 de ore, incepand din 24 ianuarie.

Masura a fost anuntata de de presedintele Emmanuel Macron, dupa reuniunea sefilor de stat sau de guvern din UE in format de videoconferinta, de joi, 21 ianuarie, noteaza Financial Times.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă