Persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca pot face rapelul cu alt vaccin impotriva Covid-19? Raspunsul autoritatilor romane

1 lună in urmă 1

Comitetul de coordonare a vaccinarii transmite ca pana in prezent nu exista date care sa arate ca se poate folosi un alt vaccin pentru a doua doza AstraZeneca, existand studii in derulare in care este posibilitatea de a schimba un vaccin cu altul pentru rapel.

Autoritatile subliniaza ca persoanele care au primit prima doza din vaccinul AstraZeneca pot continua cu rapelul cu acelasi vaccin, pentru ca din informatiile de pana acum nu exista motive de natura stiintifica sau reglementare care sa puna la indoiala utilizarea vaccinului in continuare, iar decizia de carantinare a lotului ABV 2856 a fost luata ca o masura de precautie extrema, noteaza HotNews.ro.

Comitetul national pentru vaccinarea anti-COVID informeaza ca in ultimele 24 de ore au fost administrate 49.386 doze de vaccin, dintre care 39.991 - Pfizer, 5.847 - AstraZeneca si 3.548 - Moderna, potrivit datelor puse la dispozitie de INSP prin aplicatia Registrul Electronic National al Vaccinarilor.

Dozele cu probleme folosite in Romania

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a anuntat joi seara ca peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare in Italia au fost folosite deja in Romania, fiind ramase peste 4.200 de doze.

"Ca masura de extrema precautie s-a hotarat carantinarea temporara a dozelor ramase pana la finalizarea evaluarii Agentiei Europene a Medicamentului", arata CNCAV. Premierul Florin Citu a afirmat ca decizia a fost luata din precautie.

Aproximativ 9.000 de persoane programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca s-au retras in prima parte a zilei de vineri, a transmis Grupul de Comunicare Strategica, precizand ca au mai existat situatii in care persoane programate la vaccinare au renuntat sau au amanat si in cazul celorlalte tipuri de vaccin anti-COVID.

Citeste si:

A murit scriitorul Nicolae Dabija. Era infectat cu coronavirusDeclaratia unica in 2021. Plafonul minim pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale la FiscSharon Stone si-a surprins fanii cu ultima dezvaluire. Vestea anuntata de celebra actrita chiar de ziua eiDe ce sa tii cont cand retragi sume mari din cont sau depozitSefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă