Persoanele asimptomatice care au făcut ambele doze de vaccin anti-COVID și cele care merg la spital pentru alte boli NU vor mai fi testate pentru Sars-CoV-2

1 lună in urmă 2

Persoanele asimptomatice care au făcut ambele doze de vaccin anti-COVID și cele care merg la spital pentru alte boli nu vor mai fi testate pentru Sars-CoV-2, potrivit noilor definiții de caz publicate miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică.

Noile definiții de caz pentru testare sunt la fel cu cele publicate la începutul anului, când a fost introdusă diagnosticarea cu teste antigenice.

Citește și Schimbări majore în testarea pentru COVID: diagnosticarea cu teste antigenice, testarea obligatorie pentru „toate cazurile posibile”, spitalele își pot testa suplimentar angajații și pacienții

Acum au fost introduse următoarele precizări:

Sunt exceptate de la testare persoanele asimptomatice vaccinate complet, cu 2 doze, la care au trecut minimum 10 zile de la doza a doua. Sunt exceptate de la testare persoanele care accesează serviciile medicale pentru alte patologii. Se recomandă, în continuare, testarea tuturor persoanelor simptomatice (care întrunesc criteriile din definiția de caz), inclusiv a celor vaccinate complet, cu două doze și la care au trecut minimum 10 zile de la a doua doză.

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă