Permisul lui Coman, tot mai suspect: ce condiții ar fi trebuit să îndeplinească Florinel ca să treacă testul în Ucraina

1 lună in urmă 1

Liga 2: Petrolul - Metaloglobus, marți, 19:00, Digi Sport 1

UEFA Champions League: Atletico Madrid - Chelsea, marți, 22:00, Digi Sport 1

Cum putea lua Florinel Coman permisul de ședere în Ucraina

Domeniul de obținere a carnetelor de conducere este unul dintre cele mai corupte din Ucraina. Mulți cetățeni români care pică proba de permis la noi își fac rost de acte false în țara vecină, unde plătesc între 600 și 800 de euro.

Din cauza conflictelor armate din anumite zone ale Ucrainei, precum Donbass, autoritățile de acolo nu pot confirma cu exactitate dacă permisele auto verificate sunt veridice sau false.

În plus, e problematic dacă Florinel Coman își putea lua permisul în țara vecină. Conform legii din Ucraina, cetățenii străini care fac școala auto (durează două luni) în această țară au nevoie de permis de ședere, adică să fie înregistrați legal. 

Condițiile în care se acordă permisul de ședere sunt specifice și, la prima vedere, e greu de crezut că fotbalistul de la FCSB îndeplinește vreunul dintre criterii.

Permis de muncă, în temeiul oficial Studii pe teritoriul Ucrainei, eliberate pe baza unei cereriPentru o reuniune de familie, cu condiția ca unul dintre soți să fie cetățean al Ucrainei sau să aibă permis de ședere

Condițiile în care Ucraina oferă permisul de ședere

Permisul de ședere în Ucraina se poate elibera și în situații speciale, precum:

Punerea în aplicare a unor proiecte internaționaleMunca în organizații religioaseMuncă în reprezentanțele și filialele străine, organizații, companii sau bănciȚinerea unor evenimente culturale, educaționale, științifice și de voluntariatMunca de corespondent sau de reprezentant al unei instituții de mass-media străine

La finalul lui 2020, polițiștii din Iași recunoșteau că tot mai mulți români prezintă documente care ar fi eliberate în Ucraina. ”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. 

Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, citat de Adevărul.

Galerie Foto

Florinel Coman conducea un Audi A7 55 TFSI quattro estimat la circa 50.000 de euro SH, în momentul în care a fost tras pe dreapta.

Mașina fotbalistului atinge 100 de kilometri/ oră în circa 6,5 secunde și are în jur de 200 de cai putere. Acum, ”perla” lui Gigi Becali riscă să meargă chiar la închisoare. Potrivit legii, conducerea fără permis se pedepsește cu închisoare cu executare de la unu la cinci ani. 

Etichete: ucraina , florinel coman , permis ucraina , audi a7
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă