Perioada restrictiilor impuse in Israel, tara campioana la vaccinare, se apropie de sfarsit. Anuntul a fost facut de Benjamin Netanyahu

2 luni in urmă 3

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, aflat in campanie electorala, a declarat ca perioada restrictiilor impuse in Israel in contextul sanitar este apoape de sfarsit.

"Restaurantele revin la viata", a spus el dupa ce s-a intalnit cu primarul Ierusalimului, Moshe Lion, la o cafenea dintr-un parc. "Va trebui sa avem grija de noi in continuare, sa purtam masca, sa pastram distanta, distanta sociala - dar iesim din asta si nu mai este mult", a declarat el pentru Reuters.

Israelul, campioana la vaccinare, va imuniza palestinienii cu permis de munca

Pana in prezent, 53% dintre cei aproximativ 9 milioane de locuitori ai Israelului au fost imunizati cu cel putin o doza din vaccinul dezvoltat de Pfizer, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

Guvernul a permis redeschiderea graduala a economiei, scolilor si principalului aeroport, cu plafoane privind capacitatea.

Israelul intentioneaza sa isi redeschida economia din 5 aprilie, dupa vaccinarea intregii populatii eligibile

Unele locuri de agrement permit accesul clientilor care pot demonstra ca au fost vaccinati sau ca au imunitate, prin asa-numitul "Green Pass" (permis verde, n.r.) emis de Ministerul Sanatatii.

Totusi, unii experti sanitari au avertizat ca, odata cu relaxarea masurilor, ar putea fi inregistrata o noua crestere a numarului de cazuri.

Strategia prin care Israelul a reusit sa obtina un stoc important de vaccinuri Pfizer-BioNTech

Alegerile din Israel sunt programate pentru 23 martie.

De la inceputul pandemie, in tara au fost inregistrate peste 800.000 de cazuri de infectare si mai mult de 5.800 de decese asociate.

Citeste si:

Cele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"VIDEO Ghinionul unui sofer care s-a incadrat gresit in sensul giratoriu. Cine se afla la volanul masinii cu care a evitat coliziuneaCe a insemnat pentru Marian Oprisan pierderea alegerilor. Pana in septembrie 2020, a fost cel mai puternic baron local din RomaniaFOTO Un fost international italian, indragostit lulea de o romanca. Ce super-cadou i-a facut in "luna iubirii"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă