Pericolul din cartierul bucureștean în care două fete au murit într-un accident. Administrația Străzilor promite de 9 luni limitatoare de viteză, dar nu le-a pus

2 luni in urmă 2


Pe Strada Ochișoru, paralelă cu Strada Fructelor, unde o șoferiță a provocat teribilul accident cu două victime de sâmbătă, locuitorii trăiesc cu frica mașinilor care vin în viteză din giratoriul ce face legătura cu A3. La capătul străzii e un părculeț de copii. Localnicii au cerut în repetate rânduri limitatoare de viteză, iar Administrația Străzilor din subordinea Primăriei Capitalei le-a răspuns în iunie 2020 că montarea lor a fost aprobată, ba chiar și-au cerut și scuze pentru întârziere. 9 luni mai târziu, nu există niciun limitator pe Ochișoru. 


Pe strada Ochișoru ajungi foarte ușor de pe autostrada A3 și nu numai. Șoferii care stau în estul Capitalei și lucrează în Pipera folosesc frecvent străduța, în care dai chiar după ce ieși din giratoriul amplasat la începutul tronsonului A3. De cele mai multe ori, se circulă cu viteză, spun localnicii, deși strada are numai 210 metri și se îmbină cu o altă stradă, Toporului, lângă un părculeț de copii.


Hartă cu locul accidentului, Strada Ochișoru și parcul de copii via Google Maps

Se află în cartierul Andronache, la doar câteva sute de metri de ultimele două accidente tragice din zonă: 


26 ianuarie 2021: o mamă a făcut accident pe Strada Gherghiței, iar fiul ei, aflat în mașină, a decedat; 27 februarie 2021: o femeie s-a izbit în plin într-un gard, pe Strada Fructelor, nu înainte de a lovi mortal două fete. 

Oamenii din zonă au cerut, în repetate rânduri, montarea unor limitatoare de viteză. Și au și primit un răspuns de la Administrația Străzilor. Chiar dacă după 4 luni, adresa lor datând din 3 februarie 2020. Așteaptă însă cu răspunsul în mână. 


Au trecut 9 luni și nici acum nu există limitatoare de viteză pe Strada Ochișoru.


Strada Ochișoru se termină cu giratoriul din A3

„Comisia Tehnică a avizat”. Și atât


Ce a răspuns Administrația Străzilor (AS) pe 3 iunie 2020?


„Administrația Străzilor a înaintat solicitarea dumneavoastră privind montare limitator de viteză pe strada Ochișoru, sector 2, în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Primăriei Municipiului București din data de 21.05.2020. 


Comisia Tehnică a avizat propunerea de montare limitator de viteză pe strada Ochișoru nr. 1”, se arată în răspuns.


Răspuns AS

Practic, s-a dat undă verde pentru montare. Totuși, AS a precizat că totul se va întâmpla în funcție de bugetul alocat și de programările din teren prin secția indicatoare.


Mai mult, oamenii din Primărie și-au cerut și scuze pentru răspunsul care a venit cu greu: „întârzierea răspunsului către dumneavoastră a apărut din motive ce au ținut de insuficiența resurselor umane și regretăm eventualele neplăceri pe care vi le-am produs”.


Totuși, nicio schimbare n-a avut loc. 


Parcul de copii din capătul străzii

„Vara e plin de copii”


Calea de acces în cartierul Andronache este extrem de periculoasă, întrucât leagă autostrada A3 de un părculeț de copii.


„Vara, aici e plin, plin. Acum sunt mai puțini copii pentru că e iarnă, dar vara se dau copii cu trotinete, cu skateboard, vin să se joace aici”, povestesc părinții și bunicii aflați în părculeț alături de micuți.<br>


Ei confirmă că pe Ochișoru n-au fost vreodată limitatoare și spun că nu de puține ori se circulă cu viteză. Totul a început, la fel ca la majoritatea străzilor din zonă, după decembrie 2018, când s-a dat drumul la tronsonul de autostradă către Ploiești, iar oamenii sunt redirecționați de Waze, Google Maps ori aplicația GPS pe străzile din cartier, pentru a evita aglomerația de pe Gherghiței.


Niciun limitator de viteză pe Strada Ochișoru

La capăt, după ce strada Ochișoru se unește cu Toporului, există un limitator. Însă este la câteva zeci de metri de părculeț și de locul unde „se poate întâmpla o nenorocire, nici nu vrem să ne gândim. Ați văzut și ce au pățit fetele de pe Fructelor”, spun locuitorii din cartierul Andronache.


Aceștia susțin că cererile pentru limitatorul de pe Toporului s-au făcut înainte să se dea drumul la autostradă. 


Limitatorul de pe strada Toporului a fost scos în iarnă

Pe altă stradă au scos limitatoarele la deszăpezire


În alte locuri din cartier, oamenii au cerut remontarea limitatoarelor de viteză. Pentru că acestea au fost scoase în timpul deszăpezirii cartierului.


Este cazul străzii Ropotului, unde au rămas numai capetele limitatoarelor.


Libertatea a cerut încă de ieri un răspuns de la PMB referitor la montarea de limitatoare în cartierul Andronache și îl va publica atunci când îl va primi.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă