Pericolul care îi pândește pe copii în parc. Părinți, mare atenție la ce spun specialiștii

1 lună in urmă 1

În parc nu trebuie să vă mai plimbați cu mâncarea după copil. O porție mică de 3-4 biscuiț echivalează cu 200 de calorii. Într-un an de zile, asta ar putea însemna kilograme în plus.

Pericolul care îi pândește pe copii în parc

În plus, hrana oferită în parc crește riscul de toxiinfecție serveră, iar în copilărie, astfel de epsioade ar putea necesita chiar și tratament la terapie intensivă. Un kilogram în greutatea corpului uman înseamnă 7000 de kilocalorii. Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog, a declarat:

”Dacă un copil mănâncă în fiecare zi în plus 200 de calorii constant peste necesarul lui, 200 de kilocalroii pe zi într-un an înseamnă 10 kilograme în plus şi nu din foarte mult, din 3 biscuiţi”. De altfel, este imposibil ca în parc un copil să respecte regulile de igienă și așa pot să apară toxiinfecții severe. Aceste toxiinfecții pot să apară și la alimente care nu sunt preparate insuficient.

Iolanda Viviseco, medic primar pediatru, a declarat:

”Gătirea cărnii la grătar e nepermis în primi 2 ani de viaţă pentru că nu se pătrunde suficient termic carnea. Nu spălăm carne crudă şi stropim toată bucătăria şi ustensilele de hrană ale copilului cu carne crudă, ne ştergem pe o cârpă şi îl luăm în braţe pe copil. Fructele și legumele sunt pline de pesticide în depozite, ar fi bine să fie îndepărtată coaja, în coajă sunt multe vitamine, dar şi pesticide”, a spus medicul, conform potrivit stirile protv.ro.

Ce spun medicii pediatri

De menționat este că până la vârsta de trei ani, sistemul digestiv se dezvoltă, în timp sistemul imunitar își închide creșterea abia la 12 ani. Alimentele pe care le primește copilul dezvoltă o reacție imună. Medicii recomandă părinților să le dea copiilor doar alimente de bază, neprocesate în comerț, cum sunt mezelurule prăjiturile sau sucurile.

De altfel, Iolanda Viviseco, medicul primar pediatru a mai spus:

”Toate dulciurile din comerţ conţin grăsimi saturate, afectează sistemul cardiovascular. Striurile de colesterol se formează din primi ani de viață, din copilărie. La ora actuală sucul din fructe nu mai face parte din alimetația sugarului și sub nici o formă a copiilor. Când se transformă în suc, copilul va lua o cantitate mare de zahăr, un copil de 1 an va putea să bea sucul de la o portocală, dar nu va mânca o portocală. Acest zahăr se absoarbe rapid în organism şi predispune copilul la diabet la vârsta adultă, vorbim de împac pe termen lung”, a declarat medicul primar pediatru, potrivit sursei citate.

The post Pericolul care îi pândește pe copii în parc. Părinți, mare atenție la ce spun specialiștii appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă