Pericol de viituri pe sapte rauri din Romania. Hidrologii au emis avertizari cod portocaliu si galben

3 săptămâni in urmă 1

Hidrologii au emis avertizari cod portocaliu de viituri pe raurile Tur si Crasna, pana sambata la ora 00:00. Alte cinci rauri sunt sub Cod galben

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, noi avertizari Cod galben si Cod portocaliu, ce acopera sapte bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 12 februarie, ora 12:00 - 13 februarie, ora 00:00, va fi Cod portocaliu de viituri, cu posibile depasiri ale Cotelor de aparare, pe raul Tur - sector aval de Acumularea Calinesti (sector indiguit - judetul Satu Mare) si pe raul Crasna - sector aval S.H. Craidorolt (sector indiguit - judetul Satu Mare).

VIDEO Bilant tragic dupa prabusirea ghetarului din nordul Indiei: Cel putin 26 de persoane au murit si 170 au disparut

DNA a descins la Apele Romane in cazul chelneritei angajata pe post de inginer

Totodata, in acelasi interval va fi in in vigoare un Cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Crisul Negru - sector aval confluenta Holod (judetele: Bihor si Arad), Crisul Alb - sector aval S.H. Vata de Jos (judetele: Hunedoara si Arad), raul Mures pe sectorul aval confluenta Aries - amonte S.H. Alba Iulia (judetele: Mures si Alba), Bega Veche - sector aval de Acumularea Pischia si Bega - sector aval S.H. Balint (judetul Timis).

Cresteri de debite si niveluri pe Dunare

Hidrologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de cresteri de niveluri si debite, cu depasirea cotelor de aparare, ce vizeaza sectorul romanesc al Dunarii.

Astfel, conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in intervalul 12 februarie, ora 6:00 - 19 februarie, ora 12:00, se vor inregistra cresteri importante de debite si de niveluri pe Dunare, sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier - amonte S.H. Giurgiu (judetele: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu).

Hidrologii mentioneaza ca sectorul Dunarii, aval Gruia, este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire.

"Pe baza informatiilor actuale, nu se prognozeaza posibilitatea aparitiei unor probleme deosebite ca urmare a propagarii viiturilor pe sectorul romanesc al Dunarii, dar este necesara o monitorizare atenta a evolutiei situatiei hidrometeorologice si, respectiv, a comportarii lucrarilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor", precizeaza INHGA.

Citeste si:

De ce a fost anulata amenda de 80.000 de euro primita de ING dupa dublarea platilor facute cu cardulVal de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Sporurile angajatilor din Metrorex: Toti salariatii iau "spor de tunel", chiar daca lucreaza in birou sau la suprafataAvocata lui Liviu Dragnea: "La mijlocul lunii mai ar avea dreptul sa ceara eliberarea conditionata"DOCUMENT CSM motiveaza in regim de urgenta avizul negativ pentru proiectul desfiintarii Sectiei Speciale. Cum s-au impartit taberele in Consiliu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă