Perfomanta uluitoare. O romanca, desemnata cea mai buna sportiva de la Campionatul European

3 săptămâni in urmă 19

Loredana Toma a fost declarata cea mai buna halterofila a Campionatelor Europene de la Moscova, incheiate duminica si la care a cucerit trei medalii de aur la cat. 64 kg.

Toma, care a obtinut aurul la smuls cu 114 kg, nou record european, s-a impus la aruncat cu 130 kg, iar la total a avut 244 kg.

Ea va fi "racheta" numarul 1 a Romaniei in meciul cu Italia. Primele cinci tenismene ca valoare au spus "pas"

Conform clasamentului Sinclair, alcatuit de forul european de specialitate (EWF), Toma ocupa primul loc, cu 317,1 puncte, urmata de britanica Sarah Davies (cat. 64 kg), cu 299,4 puncte, si de Kamila Konotop (Ucraina), la cat. 55 kg, cu 298 puncte. Pe locul patru se afla o alta romanca, Monica Csengeri, tripla campioana europeana la cat. 49 kg, cu 295,8 puncte.

Totul despre fuga Nadiei Comaneci din Romania. Cum a ajutat-o un cioban sa treaca granita fraudulos. "Se uitau la mine ca la o stafie. Ma taram prin noroi si apa"

Loredana Toma a ajuns la 12 medalii de aur cucerite la Europene, dupa triplele realizate in 2017 la Split, 2018 la Bucuresti si 2019 la Batumi.

Romania a incheiat participarea la Europenele de la Moscova cu un bilant de 13 medalii: sapte de aur (Monica Suneta Csengeri - trei la cat. 49 kg, Loredana Toma - trei la cat. 64 kg, Raluca Olaru - cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pana - cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei - cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi - cat. 55 kg la aruncat si total) si doua de bronz (Mihaela Valentina Cambei - cat. 49 kg la total, Raluca Olaru - cat. 71 kg la total).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă