Percheziții la un suspect de trafic de minori. Bărbatul a exploatat sexual mai multe tinere și o adolescentă în mai multe state europene

2 luni in urmă 1

Un  bărbat de 29 de ani, din Galați, a fost reținut de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și va fi propus astăzi la arestare preventivă. Acesta inducea în eroare tinere, pe care le obliga apoi să se prostitueze.

Pe 3 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii DIICOT Galați au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Galați,  la locațiile folosite de un bărbat suspectat de trafic de persoane și trafic de minori. Oamenii legii au pus în executare 12  mandate de aducere.

”Din cercetări au reieșit indicii că, din anul 2019 până în prezent, bărbatul în cauză ar fi exploatat mai multe tinere, dintre care una minoră, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul României și al altor state europene”, au stabilit anchetatorii.

Percheziții la un suspect de trafic de minori. Bărbatul a exploatat sexual mai multe tinere și o adolescentă în mai multe state europeneSubstanțele găsite într-una din locuințele suspectului de trafic de persoane FOTO IPJ Galați

Bărbatul a recrutat victimele prin inducere în eroare și, ulterior, prin constrângere psihică şi fizică, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-a exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locații, polițiștii au găsit o cantitate de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, aceasta fiind ridicată în vederea expertizării.

Un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Galați, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, 4 martie, să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

FOTO IPJ Galați

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă