Percheziții la două firme care au ridicat construcții ilegale în Parcul Herăstrău

3 săptămâni in urmă 1


Pecheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, miercuri, la persoane suspectate că au construit într-un parc care a fost declarat monument istoric.


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.


Surse din anchetă au transmis că este vorba de acțiuni care îi vizează pe reprezentanţii unor societăţi comerciale care au construit fără autorizaţie pe un teren primit în concesiune de la ALPAB în Parcul Herăstrău, care este monument istoric.


Lucrările vor fi oprite printr-o ordonanţă emisă de procurori.


Unul dintre patroni, acționar la Nuba


Potrivit unor informații transmise de Primăria Capitalei către Hotnews.ro, construcțiile ilegale au fost făcute fără autorizație de două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții.


Tuya Restaurant îi are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, unul dintre patronii de la clubul Nuba.


„În această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate şi abuz în serviciu”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.


Reprezentanții societăților comerciale vor fi duși la audieri la Poliția Capitalei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă