Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală prin achiziții fictive. Prejudiciu URIAȘ adus statului

3 săptămâni in urmă 26

Percheziții - imagine cu notă sugestivă Percheziții - imagine cu notă sugestivă

Mai multe percheziții au loc în această dimineață în Capitală și în județul Ilfov,  într-un dosar de evaziune fiscală prin achiziții fictive. Prejudiciul estimat în aceast dosar este unul uriaș, și asta deoarece vorbim despre aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri. 

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 08:29

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: Dana Bărăgan

"La data de 5 noiembrie, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Poliţia Sectorului 5 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov", informează Poliția Română, într-un comunicat. 

Potrivit cercetărilor, în perioada 2013 - 2016, administratorii unor firme din Bucureşti au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei, documentele justificative fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi "cu identitate clonată".

La sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 vor fi aduse mai multe persoane pentru continuarea cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă