Percheziţii în Bucureşti într-un caz în care o asociaţie este acuzată că oferea diplome de masterat false

2 luni in urmă 27

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că, vineri, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea a şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, cercetate pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Percheziţiile sunt realizate cu suportul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române.

„Infracţiunile cercetate au fost săvârşite de către reprezentanţii unei asociaţii ce funcţionează pe raza municipiului Bucureşti, care au organizat, începând cu anul 2017, programe de studii de masterat, susţinând că beneficiază de presupuse colaborări cu universităţi de prestigiu europene, în condiţiile în care nu deţin avizele/acreditările Ministerului Educaţiei, potrivit News.ro.

Percheziţii la asociaţia care pretindea că are colaborări cu universităţi europene de prestigiu

Pentru aceasta au atras participanţi prin diferite metode de promovare, cărora le-au perceput taxe de studii în mod direct sau prin intermediul unei terţe societăţi comerciale, iar la finalizarea cursurilor au eliberat adeverinţe/certificate de participare ce poartă elemente de identificare ale instituţiilor partenere, fără ca acestea din urmă să aibă cunoştinţă şi fără să fie recunoascute de Ministerul Educaţiei”, a arătat Parchetul de pe lângă ICCJ.

Citeşte şi: Preotul catolin Francisc Doboş, reacţie în controversa „GEN vs. SEX” din noile cărţi de identitate: „Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă